Leie bobil Sverige

Leie bobil Sverige

Den beste bilparken med bobiler og campervans til leie i Sverige

Juli Escapes-tilbud 🌞🌴

Spar opptil 20 % og ytterligere 5 % hvis du bestiller 10 netter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ bobiler over hele Nord-Amerika, Oseania og Europa
Enveisturer tilgjengelig
Helt digital opplevelse
24/7 henting og avlevering (Indie's flåte)

Rask og enkel bestilling!

Prosessen er rask, enkel og kan fullføres online. Bare skriv inn reisedatoer, hente- og avleveringssteder, og finn ditt perfekte eventyr på hjul.

Les mer

Nº 1 roadtrip-leverandør i Nord-Amerika, Oseania og Europa

Over 6.000 campingbil og bobiler for utleie på 70 steder i Europa, Oseania og Nord-Amerika. Begynn å drømme og reis med oss!

Les mer

Lake view in a sea town

Bobilutleie Sverige

 

Sverige er et vakkert og mangfoldig land med høye fjell og dype daler og har blitt kjent for sin rike natur og vakre sommernetter.

Sverige huser også den prestisjetunge Nobelprisen og er også kjent for den beryktede tradisjonelle retten med sur sild – en fermentert fisk som spises hver sensommer og lukter så ille at du spiser den utendørs.

Rundt ti millioner mennesker bor i Sverige, og de fleste bor i den sørlige delen av landet. Selv om Norrland utgjør om lag 60% av landets område, bor i underkant av en million mennesker der.

Svenskene elsker friluftsliv og er glade for å være ute i naturen. I de mildere månedene deltar mange mennesker i aktiviteter som svømming, klatring, seiling, orientering, soppplukking og fotturer, og i vintermånedene er mange ute på ski eller skøyter.

Morofakta om Sverige

Sverige er en av de beste i verden på å snakke engelsk blant land som ikke har engelsk som førstespråk.

Svenskene er så flinke til å resirkulere at Sverige importerer andre lands søppel mot betaling.

Musikk er en av Sveriges største eksportvarer. Både gjennom svenske verdensstjerner som ABBA og Zara Larsson, men også gjennom låtskrivere bak kjente sanger av for eksempel Taylor Swift og The Weeknd.

Camping i Sverige

Sverige er kjent for sin rike natur og kjærlighet til friluftsliv. Bare 3% av Sveriges landareal er bebygget, og 69% er dekket av skog. I Sverige er det noe som kalles retten til offentlig tilgang, noe som betyr at alle mennesker har rett til å bevege seg i skog og land.

Kortere pauser på andres grunn er tillatt så lenge grunnen ikke kommer til skade, og så lenge du ikke går inn i noens private boligområde. Mens korttidscamping med telt (ca. 24 timer) vanligvis er tillatt med hjemmel i retten til offentlig tilgang, er kortsiktig bobilcamping på privat grunn vanligvis ikke tillatt. Du må forlate leiebobilen din i Sverige på offentlige veier og deretter ta et telt for å dra på camping på privat grunn. Du bør se etter offisielle campingplasser og områder, noe det er nok av over hele landet.

Populære destinasjoner er Skuleskogen nasjonalpark, Fulufjället, Upplandsleden, Kungsleden og Gotland.

Kjører i Sverige

Sverige har en veldig god infrastruktur, de fleste veier er asfaltert og motorveier er godt vedlikeholdt. Infrastruktur og belastningsgebyrer, en avgift for å redusere overbelastning, belastes bare noen få steder, oppført nedenfor, og betales i ettertid via avtalegiro, e-faktura eller ved betalingsseddel sendt direkte til sjåføren. Sjåfører av utenlandskregistrerte biler anbefales å registrere seg hos EPASS24. Deretter trekkes avgiftene automatisk.

Brogebyrer koster 5-7 SEK og belastes på Sundsvallsbroen og Motalabroen, og 24 SEK per passasjer på Svinesundsbroen. For bobiler koster det mellom 1000-2000 SEK å krysse Øresundsbroen, avhengig av størrelsen. Medlemmer av Club BroPass betaler halvparten av prisen.

I Stockholm og Göteborg pålegges flaskehalsskatt på hverdager, med noen unntak.

Kjøringen foregår på høyre side av veien.

Nasjonale hovedbegivenheter i Sverige

  • Midtsommer: Denne populære ferien feires i juni, og det er både private og offentlige feiringer rundt om i landet.
  • Urkult: En folkemusikk- og verdensmusikkfestival som arrangeres i Näsåker hver sommer. En dagsbillett koster 590 SEK per voksen.
  • Gøteborg kulturfestival: I midten av august arrangeres en gratis kulturfestival i Göteborg, med konserter, dans, film, aktiviteter og andre morsomme opplevelser.

Eier du en bobil?

Har du vurdert på å tjene penger når du ikke bruker bobilen din? Oppfør bobilen din gratis og lei den ut når du vil.

Lei ut bobilen min
Leie ut campingvogn