Paisagem no Sul de Espanha

Leie bobil Spania

Den beste bilparken med bobiler og campervans til leie i Spania

Sommersalg 🌞

Spar opptil 30 % på alle Indie Campervans og ytterligere 5 % hvis du bestiller +10 netter i juli med koden: SALES24.

6 000+ bobiler over hele Nord-Amerika, Oseania og Europa
Enveisturer tilgjengelig
Helt digital opplevelse
24/7 henting og avlevering (Indie's flåte)

Rask og enkel bestilling!

Prosessen er rask, enkel og kan fullføres online. Bare skriv inn reisedatoer, hente- og avleveringssteder, og finn ditt perfekte eventyr på hjul.

Les mer

Nº 1 roadtrip-leverandør i Nord-Amerika, Oseania og Europa

Over 6.000 campingbil og bobiler for utleie på 70 steder i Europa, Oseania og Nord-Amerika. Begynn å drømme og reis med oss!

Les mer

Country side windmills in Spain

Bobilutleie Spania

Spania byr på en rekke alternativer, inkludert de to kosmopolitiske og svært forskjellige byene Madrid og Barcelona, og visse elementer går igjen i hele regionen. Ett av dem er gastronomi. Spania byr på et bredt spekter av matstjerner, avhengig av hvor du reiser. Skinke og iberiske pølser kan ingen steder i verden overgå det du finner i Extremadura, den beste sjømaten finnes i Galicia, de klassiske pintxos i Baskerland, og paella – kanskje det mest internasjonale elementet i spansk gastronomi – på middelhavskysten av Valencia. Et annet karakteristisk trekk over hele landet, er en mengde festivaler og kulturelle arrangementer som finner sted gjennom hele året, men spesielt om sommeren mellom juni og september. Besøkende i bobil kan velge mellom en ledende elektronisk musikk-festival som Sónar i Barcelona, den tradisjonelle festivalen La Tomatina de Buñol i Valencia og tusenvis av andre fiestas som finner sted over hele landet.

Morofakta om Spania

  • Det forhistoriske sixtinske kapell: I Cantabria, Nord-Spania, ligger en lite kjent attraksjon som vanligvis ikke er beskrevet i reiseguidene, men har stor betydning i historien: Altamira-grottene. Det er en imponerende enklave med hulekunst som er 35 000 år gammel, og regnes som det forhistoriske sixtinske kapell. Turen vil ikke forgjeves; på bare en time er du ved Picos de Europa, et av de mest spektakulære maritime fjellene på kontinentet.
  • Å krysse havet med bobil til øyene: Selv om Indie Campers ikke har noen kontorer på Balearene, tilbyr vi fra havnen i Barcelona flere ferger til øyene Mallorca, Menorca, Formentera og Ibiza. Slik kan du ta med bobilen din over hele Spania, ogsåtil øyene, der Middelhavet er på sitt beste.
  • Én stat, mange språk: I Spania er det ikke nok å kunne ett språk. Hvis du vil integreres, har du mye mer å lære. "Garagardo bat", "unha garimba" og "una birra" er forskjellige måter å bestille en øl i Donostia, A Coruña og Barcelona.

Camping i Spania

Som generell regel bør det sies at villmarkscamping i bobil i Spania ikke er tillatt. Men siden det alltid finnes unntak fra regelen, finnes det imidlertid bestemte tilfeller der det er mulig. For eksempel tillater Aragon-samfunnet dette i områder på over 1500 meter høyde, som i Pyreneene. Det finnes også ett unntak fra regelen som aldri mislykkes.  Spør lokalbefolkningen, de vet om stedene der du kan tilbringe natten uten å forstyrre andre eller bli forstyrret.

Kjører i Spania

Spanske veier og motorveier er av veldig god kvalitet. Bare når du prøver å komme inn i mer avsidesliggende områder,  kan du støte på dårligere forhold.

Bobiler og campingriggede varebiler koster det samme som en alminnelig bil i  de fleste spanske bompasseringer. Og du kan unngå bompengekostnadene ved å kjøre på gratis veier som, selv om de går tregere, vanligvis er mye hyggeligere å kjøre på, og mer naturskjønne.

Størrelsen på veiene og trafikksystemet (alltid til høyre) varierer ikke mye fra andre søreuropeiske land.

Nasjonale hovedbegivenheter i Spania

  • San Fermin: Dette er og har vært en klassikernes klassiker innen Spanias utleiebaserte bobil-turisme i flere tiår. Tusenvis av mennesker strømmer til Pamplona den 7. juli for å drikke, spise og løpe foran oksene;n fest som gir veldig mye moro.
  • EN LITEN LØGN: Festival Internacional de Beniccàsim er kanskje den mest internasjonalt anerkjente av alle de tusenvis av festivaler som arrangeres gjennom den lange spanske sommeren. Det er også den berømte Monegros Festival i den aragonesiske ørkenen, eller mindre, alternative festivaler som Sonrías Baixas i Bueu eller Pirineos Sur.
  • Camino de Santiago: Du får kanskje ikke Compostela, sertifikatet som beviser at du har fullført Camino de Santiago, men å reise langs veien som tar deg fra den galisiske byen i en leid bobil er en fantastisk opplevelse. Spesielt hvis du er ferdig med reisen i Finisterre, som var verdens ende for romerne.
  • Bandera de la Concha: Hvis du vil oppleve en tradisjonell sportsbegivenhet i en setting som ikke ligner noe annet, venter Bandera de la Concha, en trålerregatta som har vært arrangert hver første søndag i september siden 1879 i Donostia i Baskerland. Et vakkert sted, og en uslåelig atmosfære.

Eier du en bobil?

Har du vurdert på å tjene penger når du ikke bruker bobilen din? Oppfør bobilen din gratis og lei den ut når du vil.

Lei ut bobilen min
Leie ut campingvogn