Sardinia er en av de vakreste regionene i Italia, på grunn av øyas karibiske strender og innlandet som er rik på fine ruter for fotturer og landsbyer man kan besøke. Øya har 200 km kystlinje, delt inn i strender, bukter og små viker som bare er tilgjengelige med båt eller via gangstier. Blant de vakreste strendene å besøke anbefaler vi La Pelosa, omgitt av klippene ved Capo Falcone. I nærheten av denne paradisstranden finner du et annet reisemål som turister setter stor pris på: landsbyen Castelsardo. For vandringselskere anbefaler vi en utflukt til Gorropu Gorges, som er blant de mest spektakulære i Europa. På Sardinia er det åpenbart ingen mangel på arkeologiske severdigheter, som de fønikiske ved Capo Pula.
Typiske sardinske retter er basert på tradisjoner og enkelhet, men den krydrede og varierte smaken gjør disse rettene til noe du virkelig legger merke til. En av de mest tradisjonelle rettene er agnellu pane e casu, laget av karasaubrød og smakfull sardinsk pecorinoost. Så er det malloreddus: Sardinsk gnocchi serveres ofte med pecorinoost, saus og basilikum. En annen klassisk rett er sardinsk fregola med muslinger, en veldig spesiell pasta som ligner på cous cous, og culurgiones, fylt ravioli med potetmos toppet med pecorinoost, parmesan, smult, stekt løk og mynte. Til dessert foreslår vi at du prøver seadas, stekt ravioli fylt med fromage frais og dekket med varm honning, skapt for å nytes med et fint glass tradisjonell myrtlikør.