Leie bobil Østerrike

Leie bobil Østerrike

Den beste bilparken med bobiler og campervans til leie i Østerrike

Juli Escapes-tilbud 🌞🌴

Spar opptil 20 % og ytterligere 5 % hvis du bestiller 10 netter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ bobiler over hele Nord-Amerika, Oseania og Europa
Enveisturer tilgjengelig
Helt digital opplevelse
24/7 henting og avlevering (Indie's flåte)

Rask og enkel bestilling!

Prosessen er rask, enkel og kan fullføres online. Bare skriv inn reisedatoer, hente- og avleveringssteder, og finn ditt perfekte eventyr på hjul.

Les mer

Nº 1 roadtrip-leverandør i Nord-Amerika, Oseania og Europa

Over 6.000 campingbil og bobiler for utleie på 70 steder i Europa, Oseania og Nord-Amerika. Begynn å drømme og reis med oss!

Les mer

pine trees and a lake with mountains in the back

Bobilutleie Østerrike

Det virker som klokkene går saktere i det lille landet ved navn Østerrike. Det er ingen vits i å stresse under bobilferien din i Østerrike for alle steder ligger nær hverandre. Du kan krysse landet fra øst til vest på ca 8 timer.

Fra høye fjell gjennom krystallklare innsjøer til vennlige landsbyer, her får du oppleve mye på kort tid. De varierende landskapene er virkelig fantastisk. Du finner neppe travle byer her. Hovedstaden Wien har kun ca 1 million innbyggere. Ellers består Østerrike av ren natur.  

Østerrikere betraktes ikke som de mest hjertelige menneskene, men hvis du viser frem det typiske “Schmäh” (eng. humor) kommer du til å bli ønsket velkommen med åpne armer.

Morofakta om Østerrike

Red Bull energidrikk ble skapt 1984 av østerrikske Dietrich Mateschitz. Etter noen endringer i oppskriften og takket være det kreative markedsføringskonseptet ble Red Bull verdensberømt. 

Den lille byen Hallstatt er svært populær blant kinesiske turister. De laget derfor en eksakt kopi av byen i den sørkinesiske provinsen Guangdong.

Den største edelstenen, en smaragd på 2.800 karat, finnes i Østerrike. Den er utstilt i det keiserlige skattekammer i Hofburg-palasset i Wien. 

Camping i Østerrike

Det er omkring 600 campingplasser i Østerrike. Du finner alt fra enkle teltplasser til glamping. På nesten hver camping finner du sanitæranlegg, en restaurant og i tillegg et lite supermarked. De fleste campingplassene er åpne kun fra april til september.

Det er lov med fri camping i skog eller i naturreservat bare med tillatelse fra grunneier. Fri camping i ulike deler blir underlagt loven i den respektive delstaten.

Campingturisme er særlig populær rundt innsjøområdene i Salzburg, Kärnten og Steiermark. Mange campingsteder har direkte tilgang til innsjøen.

Fjellelskere får nyte den høyeste campingplassen i Paznauntal i Tirol, der man camper på en høyde av 1.820 meter.

Kjører i Østerrike

Østerrike har stort sett et utmerket veinettverk. Vær bevisst på fjellpass, veikurver og bratte bakker i fjellområdene.

I Østerrike betaler man veiavgift for å kjøre på motorvei. Du kan kjøpe veiavgiftsskive som er gyldig i enten 10 dager, 2 måneder eller et helt år, og du kan registrere den på nett. På enkelte fjellveier må du betale ekstra gebyrer.  

Som i resten av Europa gjelder høyrekjøring her.

Nasjonale hovedbegivenheter i Østerrike

  • Hoppuka i Bergisel (januar) –  tradisjonelt skihopparrangement i Bergisel i Tirol
  • Carnival (februar) - den østerrikske versjonen av karneval blir vanligvis feiret på lørdag. 
  • Nova Rock (juni) - Den største rockemusikkfestivalen i Østerrike
  • Donauinselfest (mellom juni og september) – en gratis utendørs festival ved elva Donau i Wien 
  • Villach kirkedag (juli, august) – Landets største tradisjonelle festival er feiret i Villach, en by i det sørlige Østerrike

Eier du en bobil?

Har du vurdert på å tjene penger når du ikke bruker bobilen din? Oppfør bobilen din gratis og lei den ut når du vil.

Lei ut bobilen min
Leie ut campingvogn