🚀 Uforglemmelige opplevelser fra 1€/natt - utforsk mer, betal mindre! →

Leie bobil Kroatia

Leie bobil Kroatia

Den beste bilparken med bobiler og campervans til leie i Kroatia

Festivaler Sesongtilbud 🎆

Spar opptil 20 % og ytterligere 5 % hvis du bestiller 10 netter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klikk her og les mer. ✨

6 000+ bobiler over hele Nord-Amerika, Oseania og Europa
Enveisturer tilgjengelig
Helt digital opplevelse
24/7 henting og avlevering (Indie's flåte)

Rask og enkel bestilling!

Prosessen er rask, enkel og kan fullføres online. Bare skriv inn reisedatoer, hente- og avleveringssteder, og finn ditt perfekte eventyr på hjul.

Les mer

Nº 1 roadtrip-leverandør i Nord-Amerika, Oseania og Europa

Over 6.000 campingbil og bobiler for utleie på 70 steder i Europa, Oseania og Nord-Amerika. Begynn å drømme og reis med oss!

Les mer

Wild beach in Croatia

Bobilutleie Kroatia

Kroatia er et av Balkanlandene og utgjør grensen mellom Sør- og Øst-Europa. Med lave levekostnader og høy livskvalitet blir landet mer og mer populær som turistmål. Kroatia er kjent for sitt enorme og fantastiske fjellrike landskap, sine uberørte romerske byer og sin endeløse kystlinje.

Uansett hvlket sted du besøker er det noe for enhver smak. Historieinteresserte bør sjekke Zadars gamleby fra 800-tallet, festelskere bør vandre rundt i barene i Dubrovnik og naturbesatte kan ikke gå glipp av nasjonalparken Plitvice Lakes.

Kroatia er et trygt, vakkert og fascinerende land fullt med vennlige, engelsktalende innbyggere, som er klare til å ta imot turister med åpne armer.

Overlevelsesguide Kroatia

Hva du trenger å vite for å overleve i Kroatia:

Den offisielle valutaen i Kroatia er kroatiske kuna.

Hvordan si hei: dobar dan (formelt) eller bok (vennlig)

Hvordan si takk: hvala

Pris for et måltid for to: ca 120kn/€16 (rimelig) eller ca 280kn/€37 (treretters måltid på en fin restaurant)

Pris for en øl: 16kn / 2 € (lokal, 0,5 l fat)

Dialekter: chakaviansk, shtokaviansk og montenegrinsk

Tradisjoner: religiøse fester, butikkene holder stengt på søndager, inntak av rikelig og deilig middelhavsmat

Camping i Kroatia

Kroatias landskap er romslig og fantastisk i sin skjønnhet. Mange av de som besøker landet velger vanligvis å slå leir. Villcamping er dessverre ikke offisielt tillatt.

Det er streng kontroll over camping i nasjonalparker og langs kysten. Mange nasjonalparker er faktisk helt stengt for publikum om natten. For å unngå problemer er det lurt å campe på en av Kroatias mange campingplasser. Blant de beste leirstedene er øya Krk eller den istriske kysten, der 90% av de registrerte campingplassene ligger. De mest populære campingplassene for bobilutleie i Split inkluderer Aminess Sirena, Robeko og Zrmanja.

Kjøring Kroatia

Kroatia har et godt forbundet veinett av høy kvalitet. Veiene er imidlertid ofte fjellrike, og  passer nok ikke for svakhjertet. Her er de viktigste faktaene du trenger å vite om kroatiske veier:

Motorveier: inkluderer 13 motorveier (A-veier, fartsgrense 130 km/t) samt motorveier (fartsgrense 110 km/t). Alle veier er rette og jevne samt godt vedlikeholdt.

Bompasseringer for bobiler: 40kn/€5 for hver 100 km. 

Kjøring på: høyre side av veien

Viktige nasjonale begivenheter Kroatia

Her er de viktigste nasjonale begivenhetene å se etter i Kroatia:

Rijeka karneval: gratis - Kroatias største karneval som finner sted i januar og februar.

Vårprosessjon av Ljelje og Kraljic: gratis. Tradisjonell prosesjon i mai. Folk ønsker våren velkommen til en av Kroatias sjarmerende små landsbyer.

Korčula Sword Dance Festival: 100kn/€ 13 - hver juni på en kroatisk øy kan du se denne kampdansen som gjenskaper den opprinnelige protesten mot den mauriske okkupasjonen.

Internasjonal folklorefestival: gratis. Du bør reise til Zagreb i juli for å bli vitne til dette møtet mellom landets ulike tradisjoner og skikker.

Eier du en bobil?

Har du vurdert på å tjene penger når du ikke bruker bobilen din? Oppfør bobilen din gratis og lei den ut når du vil.

Lei ut bobilen min
Leie ut campingvogn