Leie bobil Irland

Leie bobil Irland

Den beste bilparken med bobiler og campervans til leie i Irland

Sommersalg 🌞

Spar opptil 30 % på alle Indie Campervans og ytterligere 5 % hvis du bestiller +10 netter i juli med koden: SALES24.

6 000+ bobiler over hele Nord-Amerika, Oseania og Europa
Enveisturer tilgjengelig
Helt digital opplevelse
24/7 henting og avlevering (Indie's flåte)

Rask og enkel bestilling!

Prosessen er rask, enkel og kan fullføres online. Bare skriv inn reisedatoer, hente- og avleveringssteder, og finn ditt perfekte eventyr på hjul.

Les mer

Nº 1 roadtrip-leverandør i Nord-Amerika, Oseania og Europa

Over 6.000 campingbil og bobiler for utleie på 70 steder i Europa, Oseania og Nord-Amerika. Begynn å drømme og reis med oss!

Les mer

a cliff on a sea side in Ireland

Bobilutleie Irland

Irland er lite nok til at man kan utforske landet langs veien med leid bobil på en uke eller mer. Bobilferie her byr på en flott balanse mellom blomstrende byer, historiske borger og naturseverdigheter så forskjellige som Moher-klippene og Kilkee-strendene. Ofte rangert som en av toppdestinasjonene i verden, strekker landets sjarm seg lengre enn de fysiske severdighetene – den medfører også en varm velkomst, noe alle som har gått inn på en liten landsbypub for å ta en pint med Guinness kan bekrefte. Kort sagt, Irland handler mye om å ta de mindre trafikkerte sideveiene for å avdekke skjulte perler – fra mektige fjelltopper til fallende fosser.

Overlevelsesguide Irland

Både irsk og engelsk er offisielle språk, selv om engelsk benyttes som primærspråket. Det snakkes av 99 % av innbyggerne.

«Hallo» er «dia dhuit» på irsk (bokstavlig talt «god dag»), mens «takk» er «go raibh maith agat».

Prisen for et måltid for to på en restaurant midt på treet kan være alt fra 30 EUR i mindre byer, til 60 EUR i Dublin.

En pint med lokalt øl koster omtrent 5 EUR.

Camping i Irland

Utmarkscamping er tillatt over mesteparten av Irland, også langs kysten og i nasjonalparkene. Reglene kan likevel variere fra sted til sted så det er alltid best å sjekke først før du camper i utmark med utleiebobil i Irland. Du kan ofte også få tillatelse fra grunneier (eller nærmeste hus) uten problemer. Du bør ikke kjøre utenfor veien, brenne bål eller skade selve plassen på noen som helst måte.

Populære campingområder inkluderer Beara-halvøya på kysten av Cork og Kerry, og i Wicklow Mountains nasjonalpark (med unntak av Glendalough-området, hvor camping frarådes).

Kjøring Irland

I Irland kjører man på venstre side av veien, som i Storbritannia.

Veinettet i Irland er generelt godt vedlikeholdt. Alle hovedveiene har veidekke for ferdsel i allslags vær, med meget god skilting. Landeveier kan være begrenset til ett enkelt felt, med møteplasser for å slippe frem møtende kjøretøy. Private og sjeldent benyttede veier kan være grusbelagte.

Det er elleve bomveier i Irland som samsvarer med landets riksveier (merket med et M- eller N-prefiks). Med unntak av M50, kan bompengene betales kontant (EUR) ved bomstasjonene. Kostnadene varierer, men ligger mellom 2 og 3 EUR for bobiler.

M50, ringveien rundt Dublin, leser automatisk av bilskiltene.

Viktige nasjonale begivenheter Irland

St. Patricks dag, hele landet, 17. mars. Offentlig helligdag der du kan forvente sang, dans og opptog på kryss og tvers av landet. Festivalen i Dublin varer nesten en hel uke, med feiringer som avsluttes med et fyrverkeri. Gratis.

Wicklow kunstfestival, Wicklow, mai. Feirer kunsten i alle sine former. Denne festivalen bringer sammen visuelle kunstnere, utøvende kunstnere, musikere og skribenter til fem dager med arrangementer. Gratis.

Fleadh Cheoil, flere steder, august. Denne festivalen er en utmerket måte å oppdage Irlands musikktradisjoner på. Her krones Irlands-mesterne i en rekke forskjellige kategorier. Gratis.

Eier du en bobil?

Har du vurdert på å tjene penger når du ikke bruker bobilen din? Oppfør bobilen din gratis og lei den ut når du vil.

Lei ut bobilen min
Leie ut campingvogn