Helsinki city view

Leie bobil nære Helsinki

Den beste bilparken med bobiler og campervans til leie i nærheten av Helsinki

Juli Escapes-tilbud 🌞🌴

Spar opptil 20 % og ytterligere 5 % hvis du bestiller 10 netter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ bobiler over hele Nord-Amerika, Oseania og Europa
Enveisturer tilgjengelig
Helt digital opplevelse
24/7 henting og avlevering (Indie's flåte)

Rask og enkel bestilling!

Prosessen er rask, enkel og kan fullføres online. Bare skriv inn reisedatoer, hente- og avleveringssteder, og finn ditt perfekte eventyr på hjul.

Les mer

Nº 1 roadtrip-leverandør i Nord-Amerika, Oseania og Europa

Over 6.000 campingbil og bobiler for utleie på 70 steder i Europa, Oseania og Nord-Amerika. Begynn å drømme og reis med oss!

Les mer

Helsinki forteress

Bobilutleie i Helsinki

Helsinki, den sørlige hovedstaden i Finland, er den mest folkerike byen i landet. Helsinki ligger ved bredden av Finskebukta og er Finlands kulturelle og politiske sentrum med over 1,2 millioner innbyggere.

Helsinki er kjent for å være blant de beste i verden når det kommer til byliv. Time Magazine rangerte byen som en av de beste stedene i verden, og den er kjent for turisme og miljøhensyn.

Besøkende til byen kan nyte en rekke urbane, kulturelle og historiske aktiviteter. Byens største historiske museum – Finlands nasjonalmuseum – er en turistattraksjon i seg selv, plassert i et romantisk nymiddelalderslott i romantisk stil. Faktisk spilte romantikk en stor rolle i byens dannelse og mange bygninger i byens varierende bybilde har denne stilen.

Helsingfors er delt inn i tre hovedområder: Helsinki sentrum, Nord-Helsingfors og østlige Helsingfors. Hver av dem har et blomstrende kulturliv og en rekke attraksjoner for å imponere besøkende fra alle samfunnslag.

Komme dit

Helsinki-Vantaa lufthavn er den viktigste internasjonale inngangsporten til Helsingfors og Finlands største flyplass. Det drives av Finavia, har base i Vantaa og har både internasjonale og innenlandsflyvninger.

Det er seks motorveier som starter radialt fra Helsinki, noe som gir deg mange muligheter for å komme deg inn til byen med bil.

Finland er en drøm å reise med tog. Den finske jernbanen er godt utbygd og består av over 3000 kilometer med jernbanespor som forbinder både byene og de mindre landsbyene. Å komme seg til Helsingfors med tog er like enkelt som å bestille billett på lokaltoget.

Steder å besøke i Helsinki

 • Suomenlinna: En kort fergetur fra Kauppatorio er et av de mest imponerende kunstige stedene i Skandinavia. Suomenlinna, som er spredt over syv øyer, er en gigantisk sjøfestning bygget av svenskene på midten av 1800-tallet.
 • Helsingfors katedral: Dette landemerket svever over Helsinkis urbane landskap og skinner som et fyrtårn fra vannet. Uansett grunn for å besøke byen, bør du ikke gå glipp av denne nyklassisistiske katedralen.
 • Linnanmäki: Over en million besøkende i året kommer til Linnanmäki for å oppleve de svimlende høydene til berg-og-dal-baner, moroa i underholdningshallene deres og den utsøkte gruen ved spenningsrittene deres. Hvis du besøker Helsinki med barna, er denne fornøyelsesparken et must.

Parkering i Helsinki

Det er parkeringsplasser i selve byen, men de er notorisk opptatt hele året.

Parkeringskostnader:

 • Parkeringskostnad: 4 euro per time i sentrum (sone 1).
 • 2 euro i timen andre steder i indre by (sone 2).

Parkering i indre by er vanligvis avgiftsbelagt:

 • hverdager 9.00-21.00
 • på lørdager 9.00-18.00

Park and ride er en fin måte å unngå byens trafikkork. Bare parker bobilen i nærheten av en togstasjon og ta den korte turen inn til selve byen.

Årlige arrangementer i Helsinki

 • Flow Festival: Flow Festival er en urban musikk- og kunstfestival med en blanding av ulike sjangre hver 14.-16. august. I tillegg til levende musikk kan du glede deg over kunstutstillinger, filmvisninger og mye mer.
 • Tuska Open Air Metal Festival: Tuska arrangeres i juni eller juli hvert år og er en av de største og mest populære metalfestivalene i verden. Festivalen startet i 1998 og tiltrekker seg større publikum hvert år. Ulike fremtredende metalartister som Ghosts, Celtic Frost, Opeth og andre har opptrådt der.
 • Helsinki Pride: Dette arrangementet arrangeres i juni uken etter midtsommer og varer en hel uke. Sportsbegivenheter, en regnbuemesse arrangeres her og kulminerer i en pride-parade. Enten du er LHBTQ+ eller en alliert, er dette en begivenhet du ikke må gå glipp av.

Camping in Helsinki

 • Rastila Camping Helsinki: Denne 5-stjerners campingplassen ligger i Vuosaari øst i Helsingfors ved sjøen. Det tar bare 18 minutter med tog til Helsinki sentrum. Prissetting krever at du spør direkte.
 • Lähilampi Caravan: Denne 5-stjerners campingplassen ligger i Vuosaari øst i Helsingfors ved sjøen. Det tar bare 18 minutter med tog til Helsinki sentrum. Prissetting krever at du spør direkte.
 • Sipoonkorpi National Park: I denne vakre nasjonalparken er det de beste gratis campingplassene i området. Utforsk de naturlige omgivelsene eller ta et hopp til Helsinki.
Skrevet av:

Eier du en bobil?

Har du vurdert på å tjene penger når du ikke bruker bobilen din? Oppfør bobilen din gratis og lei den ut når du vil.

Lei ut bobilen min
Leie ut campingvogn