Leie bobil Frankrike

Den beste bilparken med bobiler og campervans til leie i Frankrike

Juli Escapes-tilbud 🌞🌴

Spar opptil 20 % og ytterligere 5 % hvis du bestiller 10 netter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ bobiler over hele Nord-Amerika, Oseania og Europa
Enveisturer tilgjengelig
Helt digital opplevelse
24/7 henting og avlevering (Indie's flåte)

Rask og enkel bestilling!

Prosessen er rask, enkel og kan fullføres online. Bare skriv inn reisedatoer, hente- og avleveringssteder, og finn ditt perfekte eventyr på hjul.

Les mer

Nº 1 roadtrip-leverandør i Nord-Amerika, Oseania og Europa

Over 6.000 campingbil og bobiler for utleie på 70 steder i Europa, Oseania og Nord-Amerika. Begynn å drømme og reis med oss!

Les mer

Riverside castle in France

Bobilutleie Frankrike

Frankrike, som ligger i Vest-Europa, er det største landet i EU og består av både Metropolitan France og oversjøiske territorier. Metropolitan France deler landegrense med Tyskland, Spania, Sveits, Belgia og Italia, mens de oversjøiske områdene ligger i Amerika så vel som i Atlanterhavet, Det indiske hav og Stillehavet. Mer spesifikt inkluderer disse Fransk Guyana, Guadeloupe, Mayotte, Réunion, Fransk Polynesia, Wallis og Futuna, Saint Barthélemy og Ny-Caledonia.

Frankrike har sitt navn fra frankerne, en gruppe folk som levde fra 400-tallet. Disse germanske folkene la grunnlaget for landet på det tidligere territoriet til romerske Gallia.

Å leie en bobil i Frankrike betyr at du står fritt til å nyte det fantastiske naturlandskapet og den rike kulturarven. Frankrike har alt, fra fjell til strender, dyrkede landbruksarealer, til skog, og til og med slott og historiske monumenter, noe som betyr at det er et av de mest besøkte turistmålene i verden.

Morofakta om Frankrike

Hei! → Bonjour!

Farvel → Au revoir

Vær så snill / Vennligst → S'il vous plaît

Takk → Merci 

Velkommen → De rien

Beklager / Unnskyld meg → Excusez-moi

Pris på et måltid for to personer i en mellomsjiktet restaurant = 50 €

Prisen på lokalt øl (0,5 liter) : 6 €

Prisen på en cappuccino (standard størrelse) = 2.80 €

Prisen på en flaske vann (0,33 liter) = 1,60 €

Noen interessante fakta om Frankrike:

Det er landet hvor solen aldri går ned: Frankrike krysser 13 forskjellige tidssoner. Faktisk varierer tidssonene til de oversjøiske områdene fra UTC -3 (Fransk Guyana) til UTC +12 (Wallis og Futuna).

Det er bare ett stoppskilt i Paris: Selv om det er vanskelig å tro, trenger den franske hovedstaden tydeligvis ikke flere stoppskilt på veiene... Gi deg selv en stor applaus hvis du klarer å kjøre dit.

Det finnes et uendelig antall ostevarianter: Ifølge magasinet "Profession fromager" i sin "Guide to raw milk cheeses", publisert i 2002, finnes det 1600 forskjellige produktvarianter. Dette tallet gjelder bare én kategori ost.

Camping i Frankrike

Før du leier en bobil i Frankrike, sørg for at du kjenner til campingplassens forskrifter.

  • Camping i Frankrike er regulert av dekret nr. 2015-1783 av 28. desember 2015 i Code de l’urbanisme, eller byplanleggingsforskriften. Artikkel R 111-32 fastsetter at "camping kan fritt praktiseres utenfor veitraseen for
    offentlige veier og gjennomfartsårer, med avtale fra den parten som har bruk av landet, og underlagt, hvor det er aktuelt, motstand fra eieren". Artikkel R 111-34 legger til at "praksisen med camping utenfor grunn etablert for dette formålet kan dessuten være forbudt i visse områder innenfor den lokale byplanleggingsordningen, eller ifølge planleggingsdokumentene hjemlet i denne". Det er viktig å respektere reglene om camping og parkering av fritidskjøretøy i Frankrike.
  • De beste stedene for camping er nasjonalparker og regionale parker og naturreservater (Cévennes, Pyreneene, Mercantour, Ecrins, Armorique, Vercors, Landes, Auvergne og Loire-Anjou-Touraine). Når det gjelder villmarkscamping, har hver park sine egne spesifikke forskrifter.

Kjører i Frankrike

Motorveier:

Frankrike har et av de beste motorveinettverkene i Europa. Hvis du velger å leie en bobil i Frankrike, vær oppmerksom på at disse veiene har bompenger, men dette betyr også at de er svært høye i kvalitet og strekker seg over hele landet, med unntak av Korsika og sentrale Bretagne.

En generell regel ved bomstasjoner: 

Hver motorvei har forskjellige priser. Den nøyaktige prisen som skal betales vil avhenge av ruten som er tatt og tilbakelagt distanse.Kjøretøykategoriene er som følger, med priser som øker fra kategori 1 til kategori 3.

Kategori 1: kjøretøyet er mindre enn 2 meter høyt og brutto autorisert vekt er mindre enn 3500 kg (dette er vanligvis tilfelle med mindre bobiler)

Kategori 2: Kjøretøyet er mellom 2 m og 3 m i høyden og dens brutto autoriserte vekt er mindre enn 3500 kg (dette er vanligvis tilfelle med større bobiler)

Kategori 3: kjøretøyet er mer enn 3 meter i høyden og brutto autorisert vekt er mindre enn 3500 kg (dette er vanligvis tilfelle med overcab-type varebiler) Trafikken i Frankrike kjører på høyre side av veien (med rattet til venstre).

Nasjonale hovedbegivenheter i Frankrike

Her er noen hendelser som kan interessere deg hvis du tenker på å leie en bobil i Frankrike: 

  • Tour de France: en landeveissyklingskonkurranse som krysser hele landet og er en av de mest sette hendelsene i verden. Tour de France foregår over tre uker i juli.
  • Bastille-dagen i Paris 14. juli: med en parade på Champs-Élysées, konsert (ofte ved foten av Eiffeltårnet) og majestetisk fyrverkeri.
  • Filmfestivalen i Cannes: En internasjonalt anerkjent filmfestival som finner sted i Cannes over 12 dager i mai hvert år.
  • French Open arrangeres på Roland-Garros i Paris fra slutten av mai-juni og er en av de fire Grand Slam-turneringene.
  • Vieilles Charrues Festival i Carhaix i juli. Dette er den største festivalen i Frankrike, og tar imot nesten 200 000 besøkende hvert år.
  • Hellfest, en av de største hardrock- og metallfestivalene i verden. Den finner sted i Clisson i juni.

Eier du en bobil?

Har du vurdert på å tjene penger når du ikke bruker bobilen din? Oppfør bobilen din gratis og lei den ut når du vil.

Lei ut bobilen min
Leie ut campingvogn