Finland witth aurore boreales

Leie bobil Finland

Den beste bilparken med bobiler og campervans til leie i Finland

Juli Escapes-tilbud 🌞🌴

Spar opptil 20 % og ytterligere 5 % hvis du bestiller 10 netter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ bobiler over hele Nord-Amerika, Oseania og Europa
Enveisturer tilgjengelig
Helt digital opplevelse
24/7 henting og avlevering (Indie's flåte)

Rask og enkel bestilling!

Prosessen er rask, enkel og kan fullføres online. Bare skriv inn reisedatoer, hente- og avleveringssteder, og finn ditt perfekte eventyr på hjul.

Les mer

Nº 1 roadtrip-leverandør i Nord-Amerika, Oseania og Europa

Over 6.000 campingbil og bobiler for utleie på 70 steder i Europa, Oseania og Nord-Amerika. Begynn å drømme og reis med oss!

Les mer

Finland lake

Alt om varebilutleie i Finland

Finland er et nordisk land i Nord-Europa. Landet grenser til Russland i øst, Sverige i vest og Norge i nord. Bottenviken ligger vest i landet, mens Finskebukta runder av den sørlige delen.

Lappland-regionen skiller seg ut som et av de mest besøkte områdene i alle finske regioner. Fordi den ligger over polarsirkelen, opplever den både polarnatt og midnattssol. Det er så langt nord at nordlyset sees jevnlig vår, vinter og høst. Lappland regnes også for å være St. Nicholas hjem, og det er flere fornøyelsesparker her som feirer dette faktum.

Finland, som er dekket av tykke furuskoger, innsjøer og bølgende åser, tiltrekker seg folk hovedsakelig på grunn av sitt naturlige landskap. Finland har 40 nasjonalparker og tilbyr en rekke utendørsaktiviteter som ski, fiske, golf, fugletitting, fotturer og kajakkpadling.

Finland har også mange urbaniserte regioner som tiltrekker seg byboere. Helsingfors, som er hovedstaden, er stedet hvor det er mest turisme.

Komme dit

Helsinki-Vantaa lufthavn er den viktigste internasjonale inngangsporten til Helsingfors og Finlands største flyplass. Det drives av Finavia og ligger i Vantaa.

Du har to alternativer for å komme deg inn i Finland fra Sverige med bil: du kan gå rundt Bottenviken og komme deg inn fra nord eller la kjøretøyet reise over havet fra Kapellskär. Det er en lignende historie hvis du vil komme inn fra Norge: enten tar du turen nordover og kjører rundt i Sverige eller så tar du fergen til Finland fra Stockholm. Kommer du via Russland har du mange innfartssteder langs grensen.

Det er foreløpig ingen togmuligheter fra nabolandene til Finland, men mange busser tar turen.

Steder å besøke i Finland

Turku: Turku er Finlands eldste by og er et morsomt og livlig reisemål med mye å gjøre for turister. Aura-elven er en elveby som snirkler seg gjennom de gamle torgene og gatene, og her ligger flere sjarmerende restauranter og kafeer ved elven hvor du kan ta en kaffe eller en matbit. Stedets historie må heller ikke gå glipp av, og et besøk til Turku slott - den største bevarte middelalderbygningen i Finland - er et absolutt must.

Lake Saimaa: Saimaa er en av de største naturlige ferskvannssjøene i Europa og er kjent for innbyggerne: Saimaa-selen. Disse truede dyrene er de eneste i verden som har utviklet seg til å leve i ferskvann etter å ha blitt skilt fra andre arter av arten på grunn av isen som trakk seg tilbake på slutten av siste istid.

Kemi Ice Hotel: Kemi Icehotel lever opp til navnet sitt som et hotell bygget utelukkende av is og snø. Den ligger i Lumilinna og er et must hvis du skal reise til Finland om vinteren.

Parkering i Finland

I Finland kjører du på høyre side av veien, så du kan kun parkere på høyre side av kjørebanen. Er gaten enveiskjørt er det imidlertid lov å stå og parkere på begge sider.

Parkeringsrestriksjoner i Finland er strenge, men tydelig angitt. De fleste byer har tidsbegrensede plasser som du må kjøpe parkeringskuponger for. Disse kupongene kan kjøpes på automater langs gaten.

Parkerer du på et ledig, men tidsbegrenset sted, må du oppgi ankomsttid. Dette gjøres vanligvis med parkeringsskive. Indikasjonen av starttiden din, men meg tydelig på instrumentpanelet.

Årlige arrangementer i Finland

Midsummer Festival: Midtsommerfestivalen er en tradisjonell finsk festival som feires på en lørdag mellom 20. og 26. juni. Under festivalen tennes bål ved sjøen og ved innsjøene, bjørkegreiner legges på hver side av inngangsdørene og en maisstang settes opp. Hele landet feirer med mye drikking og feiring, så uansett hvilken by du befinner deg i, finner du garantert noe å være med på.

Midnight Sun Film Festival: Festivalen arrangeres den andre uken i juni i Sodankyla og tilbyr nasjonale og internasjonale filmer i fem dager uten avbrudd. Noen av filmens største navn har deltatt og festivalen er en av de mest populære i Finland.

Kaustinen Folk Music Festival: Festivalen har eksistert siden 1968 og er Nordens største folkemusikk- og dansefestival. Den tar imot artister fra hele verden i juli hvert år og varer i omtrent en uke hvert år i byen Kaustinen.

Camping i Finland

  • Camping Tenorinne: Parken ligger i landsbyen Karigasniemi, ved bredden av elven Inari, og er et flott sted å komme vekk fra det hektiske livet og vende tilbake til naturen. Prisene er 17 € pluss en personlig avgift (voksne 4 €, barn 2 € per dag).
  • LumiLinna Camping: Denne omfattende campingplassen i Kemi har alt du trenger for et kort eller lengre opphold. Prisene er 25 € per dag pluss en personlig avgift (voksne 10 € per dag, barn 5 € per dag).
  • SFC-Hietajärvi: Denne bobilparken ligger i Joensuu ved Iso Hietajärvi og er høyt rangert med alt du trenger for å komme tilbake til naturen. Prisene avhenger av reisesesongen og om du er SFC-medlem eller ikke, så du kan forvente mellom 21 og 30 euro.

Eier du en bobil?

Har du vurdert på å tjene penger når du ikke bruker bobilen din? Oppfør bobilen din gratis og lei den ut når du vil.

Lei ut bobilen min
Leie ut campingvogn